Małe conieco
|
03-01-2012, 09:13,
|
|||
|
|||
RE: Małe conieco
Jak nie masz czasu żeby stać w kuchni albo po prostu nie umiesz to polecam tą stronkę, a dla tych co jednak są tradycjonalistami mam jedną prośbę nie używajcie gotowych sosów w proszku albo w słoiku. Żeby zrobić sos śmietanowy wystrczy jajko i śmietana, do sosu grzybowego pieczarki i śmietana itd. do pomiodorowego sparzone pomidory, czosnek, cebula...wszytskie proszki to chemia po za tym kosztują więcej niż domowe jedzenie zrobione samemu.
|
|||
10-06-2012, 19:33,
|
|||
|
|||
RE: Małe conieco
W tym roku biorę się za przetwory truskawkowe sezon w pełni, słoiki już mam tylko dobrych przepisów mi brakuje. W Internecie jest ich pełno, ale czy ktoś z Was ma jakiś sprawdzony przepis na dżem, konfitury lub kompot z truskawek? będę też wdzięczna za wskazówki dotyczące pasteryzacji
|
|||
15-11-2012, 15:35,
|
|||
|
|||
RE: Małe conieco
Przepraszam, przestaliście jeść czy tylko gotować? Może tylko przestaliście pisać o tym.
Ja gotuję codziennie. Przynajmniej wodę na kawę |
|||
19-11-2012, 19:24,
|
|||
|
|||
RE: Małe conieco
Ja gotuję nadal, co więcej zaczęłam nawet sama piec chleb(na zakwasie). A kawa??? Dolce Gusto za mnie to robi. Jest w tym po prostu lepszy ode mnie.
|
|||
20-11-2012, 12:39,
|
|||
|
|||
RE: Małe conieco
Mam zamiar(i to zrobię) upiec owsiane ciastka z bakaliami. Waham się czy zrobić na bazie ciasta biszkoptowego czy kruchego. Proszę nie podawać przepisów sprawdzonych to będzie improwizacja. Tylko się waham
|
|||
20-11-2012, 17:59,
|
|||
|
|||
RE: Małe conieco
Też gotuję a co do przetworów to nie mogę się zabrać za gruszki z imbirem - robiłam rok temu po prostu pychotka. Przepis znaleziony na blogu http://www.beawkuchni.com/2010/10/jesien...uszki.html
|
|||
10-01-2013, 22:19,
|
|||
|
|||
RE: Małe conieco
ojj niebezpiecznie jest czytać ten wątek po 22 .Zgłodniałam
|
|||
16-01-2013, 06:37,
|
|||
|
|||
RE: Małe conieco
Ja polecam naleśniki z kremem czekoladowym i orzeszkami
|
|||
08-08-2013, 17:45,
|
|||
|
|||
RE: Małe conieco
Witam wszystkie ,,gotowaczki i gotowaczów", ja choć jestem facetem, gotuję sobie z musu, ale w wolnej chwili i z przyjemności, jakieś przepisy, sprawdzone wrzucę niebawem. Ale dziś mam zupełnie nietypowe pytanie - czy ktoś z Was używa domowego wypiekacza chleba, mam zamiar taki kupić, ale słyszę, że nie dopieka góry chleba, bo grzałka jest od spodu. Wiele razy piekłem ciasto w prodiżu z grzałką z góry i też takim z 2 grzałkami, no ten to piekł super
Nie mam fazy na pieczenie domowe, ale właśnie przeprowadziłem się i w nowej okolicy chleb jest...taki sobie...stąd pomysł zakupu wypiekacza, dodam, że nie mam w mojej kawalerce piekarnika, bo to by załatwiło sprawę, wiem, bo piekłem domowy chleb w piekarniku i ...znikał szybciej niż stygł)))) |
|||
12-08-2013, 13:36,
|
|||
|
|||
RE: Małe conieco
To z chęcią bym spróbował takiego pieczywa
Moją specjalnością jest gulasz, placek po cygańsku i spaghetti |
|||
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości